Daily Cotcodac

Ice Cream Age

Julică

După ce m-am lăsat de fumat, am mâncat încontinuu cinci săptămâni. Înghiţeam tot ce-mi cădea în mână. Probabil ar fi trebuit să-mi dau seama că ceva e în neregulă încă de când am mâncat piept de pui la grătar şi mi s-a părut chiar gustos, dar n-am făcut-o; am continuat să-mi cumpăr seara o pungă de dulciuri şi să o rad în întregime până dimineaţă, bucuros că, iată, nu mai pun gura pe ţigară.

Neavând nici un fel de experienţă în mâncatul pe săturate (eu nu sunt însurat, la mine o masă caldă e la fel de rară ca sexul pentru colegii mei însuraţi), habar n-aveam că cinci săptămâni sunt de ajuns ca să te îngraşi ca porcul. Când am zărit pentru prima oară în oglindă o burtă cu burduf, era să fac infarct (noroc că nu mai fumez şi, deci, am o inimă mult mai rezistentă). Aşa că am decis să mă las şi de dulciuri, cel puţin până ce-mi voi fi dobândit la loc burtica mea fără burduf, aia despre care femeile, în marea lor bunătate, spun că „la un bărbat e acceptabilă” (în marea lor bunătate, cât şi pentru că altminteri, dacă n-ar accepta decât bărbaţi fără pic de burtică, ar fi cam cinci sute de femei la un bărbat).

De dulciuri nu este însă atât de uşor să te laşi ca de ţigări. În primul rând, n-ai aceeaşi motivaţie, pe femei nu le deranjează atât de mult că mănânci dulciuri; n-am auzit pe nimeni, de pildă, plângându-se: „Dragă, mi-a plăcut tipul, părea ok. Asta până când am vrut să mă pup cu el. Deci a fost oribil, îi duhnea gura a cremşnit şi a tartă de-aia de zmeură de mi s-a întors stomacul pe dos!” Şi apoi, cu dulciurile o mai scoţi la capăt, parcă nu-ţi vine să te laşi de tot. Important e să rezolvi cu burtica.

Şi uite-aşa am ajuns principalul căutător pe google de „ce dulciuri nu ingrasa?” Ştiţi care sunt primele două? Ciocolata amăruie şi îngheţata.

Cum după cacao în ambalaj de ciocolată nu mă omor, ghiciţi cine mănâncă acum o cutie de-aia mare de îngheţată pe zi, face zece abdomene şi apoi dă fuga la oglindă, să vadă dacă i-a mai scăzut burtica?

PS: Pe 15 martie, cei de la Algida au avut o caravană care a împărţit gratuit îngheţată prin Bucureşti, pentru a le reaminti oamenilor de vară. N-am prins-o, fiindcă eu stau în casă de Idele lui Marte, nu ca alţii .