Daily Cotcodac

Cum scăpăm ieftin de Piţi

Ionuţ Şendroiu

Contractul care îi permite lui Piţurcă să paraziteze echipa naţională prevede, plin de patriotism, o clauză prin care Federaţia Română de Fotbal este obligată să-i plătească despăgubiri de jumătate de milion de euro în caz că oboseşte să-i mai tolereze incompetenţa. Ce scurt-circuit s-a petrecut în craniul lui Mircea Sandu atunci când a semnat acest document este mai puţin important acum. Important este că 500.000 de euro reprezintă o sumă care ar fi păcat să intre în contul lui Piţi, venind dinspre naţionala de fotbal a României.

Singura parte bună din acest contract este că FRF trebuie să marce banul spre Piţurcă doar în caz că îl demite. Nu se precizează nici o sumă care ar trebui virată în caz de deces.

Odată cu această observaţie, avem deja mai multe variante.

O betonieră
O variantă aparent ieftină. Pentru 50.000 euro s-ar putea găsi un şofer de betonieră dispus să toarne câteva tone peste Piţi. Dar apoi s-ar declanşa o isterie televizată pe tema “Piţurcă, o nouă Elodia?”. Pentru a curma speculaţiile, FRF va trebui să angajeze o firmă de întreţinere drumuri să spargă betonul turnat deasupra selecţionerului, iar asta ar putea să dureze. Trebuie făcută o licitaţie publică, băieţii cu picamăre se mobilizează greu, nu lucrează dacă plouă, dacă e frig, dacă e ceaţă. Ne-ar prinde vara 2014 fără o situaţie clară. Şi, desigur, în tot timpul ăsta, salariul lui Piţi ar curge nestingherit, ceea ce ar fi greu de acceptat. În final, vor mai trebui viraţi 5-10.000 euro unui legist isteţ, căruia să-i fie trimis un sms în prealabil: “Rugăm verificaţi dacă nu cumva această platitudine, extrasă de sub un strat de beton, este Dl. Piţurcă. PS: noi avem informaţii ferme că el ar fi”.

În concluzie, costurile totale ale operaţiunii Betoniera s-ar putea ridica lejer la 3-400 de mii de euro. Singura consolare ar fi că aceşti bani nu ar ajunge la Piţi …

Un lunetist
Unul bun ar putea cere 100.000 euro. Adică, ar fi de 5 ori mai ieftin decât pretenţiile lui Piţi, iar marele avantaj ar fi că, după intervenţie, Piţi ar arăta fix ca în buletin, doar că ar avea un mic orificiu în frunte. Rezolvarea clauzei din contract ar fi o formalitate, orice avocat constatând că domnul Piţurcă nu-şi mai poate onora atribuţiile contractuale întrucât se descompune. În plus, dacă lunetistul ar fi român, sau, cumva, suporter al naţionalei de fotbal a României, ar putea lăsa din preţ. “Io l-aş face gratis, şefu’, doar că am un Ferrari luat în rate şi o fată studentă, care, dacă nu merge în Fratelli măcar la o dată la 3 zile, intră în depresie. Îl fac cu 80.000”.

Cel mai rentabil ar fi, de departe, un lunetist olandez, în sensul că olandezii au încercat deja de două ori să ne ajute să ne calificăm, iar tradiţia e sfântă la ei!