Daily Cotcodac

Daily Cotcodac în diaspora

Am avut din nou curiozitatea să ne uităm peste statisticile blogului, să vedem cui îi mai trece dorul de ţară citindu-ne. Înainte să vă spunem ce am descoperit, permiteţi-ne să-i adresăm o întrebare cititorului nostru din Letonia, care ne-a făcut în luna octombrie 6 vizite şi a citit o medie de 210 pagini/vizită: tată, e chiar aşa mare plictiseală în Letonia?!

Topul ţărilor consumatoare de Daily Cotcodac e deschis de ţările puternic industrializate şi, în partea lui superioară, arată aşa: 1. Marea Britanie; 2. Germania; 3. Statele Unite; 4. Franţa. Carevasăzică, oameni cu stare, care îşi permit să citească Daily Cotcodac în fiecare zi (nu ca bietul nostru cititor indian, care abia îşi permite să intre de 6-7 ori pe lună; ne place însă să ni-l imaginăm dansând un dans cu tematică din textele lui Camionagiu în timp ce îşi deschide calculatorul). Pe lângă restul ţărilor europene şi Canada (unde era normal să avem mulţi cititori), avem o comunitate importantă de cititori şi în Japonia, Ţara Soarelui-Răsare (practic, având în vedere diferenţa de fus orar, probabil ei citesc textele noastre cu câteva ore înainte de a le publica).

Avem cel puţin un cititor şi în Tanzania – luna trecută am avut 81 de vizite de-acolo (presupunem că autorul său preferat e George Damian, dat fiind că e cel mai rotofei din redacţie). De asemenea, avem o comunitate de cititori şi în Israel, care probabil îl admiră foarte mult pe Julius pentru abilitatea de a-şi plăti redacţia în sincere felicitări.

În ce priveşte oraşele unde suntem citiţi, în topul oraşelor din România a intervenit o schimbare: Iaşiul i-a suflat Clujului locul 2 (pe primul loc, evident, e Bucureştiul). Top 5 arată în felul următor: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa. Carevasăzică, 3 oraşe de moldoveni, din 6.

Primul în topul oraşelor din Străinezia este Nottingham, urmat de Londra (ca fapt divers, în clasamentul general, între Nottingham şi Londra e Buzăul), Hastings (Delia, hai, repede, fără să cauţi pe google: în ce an l-a bătut Wilhelm Cuceritorul pe Harold la Hastings?), Varşovia, Berlin, Chişinău, Bruxelles, Roma şi Paris. Avem cel puţin un cititor fidel la Palo Alto şi unul în Arcadia, ambele în California, şi unul la Lidingö, Suedia, chiar din oraş. Destul de mulţi cititori avem la Dublin, Birmingham şi Praga. La Dallas, din păcate, avem un singur cititor – însă sperăm că e fie Bobby Ewing (ai butonul de donaţii în dreapta), fie Chuck Norris (Chuck, dă-i te rog un telefon lui Bobby Ewing şi explică-i unde e butonul de donaţii).

Ne cerem scuze celorlaţi cititori din străinătate pe care i-am omis, dar sunt foarte multe localităţi şi nu le puteam menţiona pe toate. Recunoaştem că de multe dintre ele nu au auzit niciodată, probabil sunt comunităţi mici de pescari sau de tăietori de lemne. Dar, cine ştie, poate într-o zi le va surâde norocul şi vor cădea cu Dinamo în cupele europene.