Daily Cotcodac

Cum văd popoarele cel mai frumos lucru din lume

Laura Dinca

Pentru că n-am reușit să dau un răspuns rezonabil la întrebarea pentru concurs, am profitat de faptul că Julius e în revizie și am încercat să găsesc cel mai frumos lucru din lume cu ajutorul motorului de căutare google. Și iată ce am găsit:

1. Americanii, via Helen Keller, susțin că acest cel mai frumos lucru din lume poate fi văzut doar cu inima. Deci, nu era un dublu cheese cu maioneză și felii de ou…

2. Italienii oscilează între amicizia și amore – ma certo!! Pe prima pagină mai era și cea mai scumpă casă din lume (cosa – casa, hello, Google!!). Nici urmă de Ramona Bădescu.

3. Francezii o au pe toată prima pagină pe Mireille Mathieu. Noroc cu americanii, că altfel o aveau pe Marlene Dietrich.

4. Folosind Google Translator (că jocul devenea din ce în ce mai palpitant), aflu că ungurii oscileaza între legjobb – cel mai bun boldogság – fericire și A szex a legjobb dolog a világon? | Női oldal | Szeged – delmagyar.hu – Sexul este cel mai bun lucru din lume? | Femei Pagina lui | Szeged – delmagyar.hu. Servus, Erji!!

5. Norvegienii, contrar așteptărilor, nu pun un video cu rock scandinav pe prima poziție, ci o frază romantică, însă foarte vagă și lipsită de valoare pentru scopul propus: De vakreste ting i verden er usynelige, akkurat som deg gutten min … – Cel mai frumos lucru din lume este invizibil, la fel ca tine, băiatul meu… Carevasăzică, Adriana Metalista și DJ Cotco ne-au mințit în tot acest timp…

6. Aparent, nemții au o serie tv chiar despre cel mai frumos lucru din lume; asta e, pe prima lor pagina abundă hinturile: sexualitate, SEX-WITZE, Erotische Geschichten, Abstinenz, abstinent – gofeminin.de?…. Și, ceva mai jos, câteva planșe cu imagini explicative. Documentați și preciși ca întotdeauna.

7. Mi-am bătut capul să dau copy/paste în Google Translator și cu japonezii: pe prima poziție, Hellen Keller, pe locul doi un basm olandez, și abia pe locul trei se vorbește despre nu-știu-ce caiet de sarcini al unei gigantice corporații multinaționale. Hm, un lucru atât de frumos abia pe locul trei!

Știu că-i așteptați cu nerăbdare, însă, pe români. Merită!

8. Prima pagină pe acest subiect este, ca de obicei la români, o simpatică salată. Pe primul loc se află acest video (www.youtube.com/watch?v=V1aZM2XGKck) (hai să nu ne amăgim, știm cu toții că e o manea). Urmează, în ordine: Cristi Puiu; „Ceva cu broccoli şi multe poze”; Mazăre, despre Vanghelie și Mizil: „Dragostea e cel mai frumos lucru”; Andreea Raicu; „când sfârşitul lumii e cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla” (eu spun că e nasol, dar n-am avut curajul să verific). În fine, iar Cristi Puiu, regizor: „Cel mai frumos lucru din România e România” (Dan Puric, sper că-ți rozi unghiile de invidie!)

Frumos, poetic, se vede imediat artistul. Mie, sincer, dacă mi-ar fi luat cineva interviul ăla, probabil n-aș fi reușit să spun decât o banalitate oarecare, gen „Cel mai frumos lucru din România e terminalul Departures”.