Daily Cotcodac

Câți bani are un bărbat însurat?

Julius Constantinescu

Există, mai ales în rândul bărbaților, credința destul de răspândită că femeile sunt cheltuitoare. Prin urmare, și aceea că, dacă nu ar exista femei în viața lor, bărbații ar înota practic în bani.

La prima vedere, s-ar părea că așa și este – gândiți-vă doar la cât de puține lucruri are nevoie în casă un bărbat care locuiește singur. În mod sigur n-are nevoie de trei seturi complete de veselă și minimum două de pahare, așa cum au nevoie cuplurile, să nu se facă de râs „dacă vine cineva pe la ei” (nu se cunoaște cu exactitate numărul maxim de persoane ce pot servi simultan masa într-o garsonieră, dar se pare că femeile îl estimează undeva pe la 18). N-are nevoie nici de o duzină de cearșafuri de pat, nici de două rânduri de draperii, nici de cutii colorate așezate pe dulap (oricum n-ar avea unde să le pună, casa lui e ocupată în întregime de blugi și ciorapi murdari – sau, cum li se mai spune, „mai merg până aici la colț, la magazin”). De asemenea, un bărbat singur nu-și va cumpăra niciodată friteuză, storcător de roșii, aparat de ras morcovi, aparat de feliat cartofi, tocător electric de usturoi și alte obiecte de genul ăsta pentru care femeile manifestă un interes maladiv – bineînțeles, atâta timp cât acestea se află pe rafturile magazinelor; odată cumpărate și depuse în bucătărie, e de la sine înțeles că nu se vor mai apropia niciodată de ele.

Toate aceste economii nu înseamnă însă, așa cum s-ar părea, că bărbatul singur are mai mulți bani decât cel însurat. De fapt, lucrurile stau exact pe dos.

În primul rând, trebuie avut în vedere că un bărbat neînsurat e dispus să cheltuiască sume mari de bani în oraș. Dacă există cea mai mică șansă să facă sex în seara aia, nu va ezita nici o secundă să prăpădească până la ultimul leuț pentru atingerea acestui nobil scop. Orele mici sunt ore ale dârzeniei și sacrificiului de sine, când bravul nostru luptător va lua decizia eroică de a nu părăsi câmpul de bătaie decât cu scut sau pe scut. Asemeni jucătorilor de poker cu clasă, n-are decât două variante onorabile: fie să plece acasă cu potul cel mare, fie în cămașă și chiloți. Nu trebuie să pierzi de prea multe ori partida asta ca să ajungi lefter Popescu pentru o perioadă lungă de timp.

Bărbatul însurat scăpat singur în oraș nu dispune de o asemenea tărie de caracter (însuși faptul că e însurat ne sugerează că nu ne putem baza prea mult pe coloana lui vertebrală). El își va face mereu calcule meschine, încercând să afle până la ce sumă merită să riște. Nu va fi dispus să cheltuiască nimic peste această sumă și aici va pleca, el având și varianta să încerce acasă, poate face totuși sex cu nevasta. Practic, șansele lui în acest sens sunt egale cu zero, dar teoretic se poate întreține această iluzie.

Nu trebuie uitat nici faptul că bărbatul singur cheltuiește o mică avere pe haine elegante, parfumuri și diverse accesorii care îl ajută să pară mai atrăgător în ochii femeilor (cititoarele noastre vor fi probabil revoltate să afle că pe lumea asta există și femei frivole, care nu pică după primele trei nume de scriitori ruși; sincer, și eu sunt!). Iar dacă stă rău de tot la capitolul literatură rusă, e posibil chiar să-și cumpere o mașină mai scumpă decât își permite. Ei bine, ce face, în tot acest timp, un bărbat însurat? Face foarte bine, nu scoate din buzunar nici un sfanț, el oricum umblă cum l-a îmbrăcat nevastă-sa, în pantaloni cu dungă și cămașă cadrilată. Nici nu se pune problema să-și cumpere un parfum sau niște haine mai drăguțe – ar fi perfect inutil, nu poate ieși nicăieri puțin mai aranjat fiindcă bate la ochi, e clar că se întâlnește cu vreo femeie.

Dacă tot nu v-am convins, faceți un mic test: cereți niște bani cu împrumut de la un burlac și de la un bărbat însurat. În zece cazuri din zece, ăla care o să vă dea e ăla însurat. Ultima dată i-am cerut câteva sute de euro unui tip însurat. În două ore ne-am întâlnit într-o parcare să-mi dea banii. M-a rugat doar să nu-i spun nevesti-sii, „că-s scoși din firmă, e mai complicat, mai bine să nu știe”.

Citește și:
Toţi bărbaţii sunt la fel
Mic ghid de agăţat propria nevastă
Femeile nu negociază cu teroriştii

De câte ori dai like unui text scris de Julius, Dumnezeu ajută un bărbat neînsurat să scape și de data asta!