Daily Cotcodac

Au băgat E-uri şi în benzină

Am aflat de pe un site de ştiri că “Britanicii au inventat benzina artificială. Ea va fi de două ori mai ieftină decât cea obişnuită”. De aici am înţeles că absolut toţi britanicii şi-au pus mintea la contribuţie şi au inventat benzina artificială, asta dacă nu cumva redactorii site-ului respectiv nu şi-au pus mintea la contribuţie şi au inventat o nouă limbă română.

Evident că o astfel de invenţie nu putea veni decât de la britanici, dacă pot face chiar şi dintr-un viţel o mâncare oribilă ce pare artificială, benzina artificială trebuie că a fost floare la ureche pentru ei. Partea bună e că măcar n-au inventat-o francezii, că ieşea o benzină mult mai aromată şi, eventual, de trei ori mai scumpă decât cea normală.

Pare trist când te gândeşti că, peste câţiva ani, copiii noştri nici nu vor mai şti cum arată benzina originală, urmând a se mulţumi cu poveştile bătrânilor care vor povesti “ei, puiule, pe vremea mea benzina creştea în pământ”.

Asta va naşte o întreagă piaţă neagră, cel puţin în România, unde vom găsi la fiecare benzinărie de la colţul blocului “combustibil octanic cu aromă de benzină”. Cea mai populară benzină va fi cea produsă de fraţii Micula, păturile sărace ale societăţii neputând să-şi permită o benzină artificială originală, cu timbru.

Dar partea cea mai rea e că următoarele proteste din Orientul Mijlociu nu vor fi ale fraţilor musulmani care vor să dea nu ştiu ce dictator jos, ci ale petroliştilor care vor cere subveţie de la stat pentru că ei produc benzină bio, nu de-asta modificată genetic, cu E-uri.