Daily Cotcodac

Evenimentul zilei de ieri

Julius şi Pircă

3 septembrie
1928 Fleming anunţă descoperirea penicilinei, dându-i astfel peste nas doamnei Fleming, care îi făcea mereu scandal că nu aruncă mâncarea până nu mucegăieşte şi că în laboratorul lui e ca la porci.

4 septembrie
2006 Steve Irwin este ucis de o pisică de mare geloasă fiindcă Steve nu-i acorda suficientă atenţie în dauna crocodililor.

5 septembrie
1666 Izbucneşte marele incendiu din Londra, în care au ars peste 13.000 de case. Totuşi, nu au murit decât 16 oameni fiindcă pe vremea aia casele erau din lemn şi îţi dădeai imediat seama că au luat foc, nu ca acum, când sunt construite din materiale ignifuge şi, când îţi dai seama că ţi-a luat foc casa, e deja prea târziu.

6 septembrie
394 Bătălia de pe râul Frigidus. Împăratul creştin Teodosiu I îi învinge pe uzurpatorul păgân Eugeniu şi pe generalul barbar Arbogast, care preferă să se sinucidă decât să beneficieze de renumita milă creştinească.

7 septembrie
1917 Se naşte Sir John Warcup Cornforth, laureat al premiului Nobel pentru Chimie. A descoperit stereochimia reacţiilor catalizate de enzime, care habar n-am ce sunt, dar sunt sigur că am aşa ceva în frigider sau în baie şi sunt plăcute la gust şi la miros.

8 septembrie
1888 Este descoperit corpul celei de-a doua victime a lui Jack Spintecătorul. Poliţia lansează ipoteza că este vorba de un periculos criminal în serie, dar e posibil ca Jack Spintecătorul să fi fost doar un biet om însurat căruia îi făcea nevastă-sa un scandal monstru: “Iar ai fost la curvele tale? Alege: ori eu, ori ele!”.

9 septembrie
9 Generalul roman Varus cade într-o ambuscadă în Pădurea Teotoburgică, iar germanii, meticuloşi cum îi ştim, îi masacrează toate cele trei legiuni. Varus cade şi el în luptă, regretând că n-a avut norocul să fie atacat de daci fiindcă atunci s-ar fi întors la Roma nu cu trei legiuni, ci cu vreo patru, cinci.