Daily Cotcodac

Galben de toate felurile

Vivi Floricica

Iar e, ma, cod galben???

Asta am zis cand am citit ca iar e cod galben zilele astea. Eh, nu galben ca cel de data trecuta. Ala a fost cu ploaie, asta e cu canicula, vipie cum ii zice mamaia.

Si acum as fi vrut sa locuiesc in Moderat!

Da, ma. Eu, cand eram mica, credeam ca Moderat e un oras. Si unul chiar foarte misto. Cel mai tare la orasul asta mi se parea faza cu fenomenele meteo. Pai… ati auzit voi vreodata sa bata vantul in Moderat? Va zic io ca nu. Ma uitam mereu la televizor, la meteo, cand eram mica si va zic: vantul batea pana la Moderat. Nu era misto? Un loc in care nu bate vantul niciodata…

Asta imi doream – sa locuiesc in Moderat, am mai mintit si tot copilaretul de pe sant ca eu ma mut in Moderat cu mami si cu tati. Le-am si adus argumente si mi-am atras invidii.

Bine, faza si mai dura este CUM am aflat ca nu e oras. Cand i-am povestit asta sotului meu (pe atunci era doar potential viitor sot) a ras de s-a strambat si nu s-a abtinut de la a exclama “Vaaaai, cat de proasta erai!”

Era de ras, normal. Te-ai fi asteptat sa descopar asta din cartea de geografie. Eu, tzu. Am aflat in clasa a IIIa din manualul de muzica… scria “moderato” si ne-a explicat invatatoarea ce inseamna asta.

… din seria “maine va ploua pe alocuri, cei care locuiesc pe alocuri sa-si ia umbrele”