Daily Cotcodac

Lume, lume! Daily Cotcodac, acum şi-n oraşul dumneavoastră!

Julius Constantinescu

Am avut curiozitatea să ne uităm pe statistici să vedem unde se citeşte Daily Cotcodac. O să spuneţi: păi, la serviciu, unde dracu’ să se citească? Corect, că doar ce să faci la serviciu, pentru salariul ăla, dacă nu să călăreşti netul sau să te joci? Am avut însă surpriza să descoperim că suntem citiţi şi altundeva decât la serviciu: în nişte ţări în care lumea, îndeobşte, munceşte în timpul orelor de program (da, există şi astfel de pârnăi în aer liber; unii numesc asta lumea civilizată, dar noi, românii, ştim că nu e decât o păcăleală a imperialismului viclean).
În topul oraşelor cu cei mai mulţi cititori ai revistei Daily Cotcodac – înaintea Braşovului sau Sibiului, de pildă -, pe locul 10 se află Parisul (ne citesc artiştii, mă!). Urmează, în topul oraşelor din Străinezia, Oslo şi Dubai (bre şeicilor, nu vreţi să cumpăraţi site-ul ăsta cu doar 10 milioane de dolari?). Suntem citiţi la Viena, Londra, Berlin, Toronto, Amsterdam (sărutmâna, sărutmâna!), Barcelona, Dublin şi Madrid. Avem cititori la Doha (Quatar), Poughkeepsie (SUA) şi Sandefjord (Norvegia), dar şi la Osaka (dacă nu ştiţi unde vine asta, mai lăsaţi Rome Total War şi mai puneţi şi voi mâna pe-un google) sau la Linz. Ba avem câteva vizite chiar şi de la Poitiers (scuze pentru gluma cu cavaleria franceză; suntem convinşi că, dacă vă mai luptaţi vreodată cu englezii, îi bateţi măr).
Tuturor cititorilor noştri din lumea largă, le mulţumim că ne citesc şi le transmitem un îndemn: de câte ori vă loveşte dorul de ţară, citiţi Daily Cotcodac. O să vă treacă.